Ribollita gratinata

Ribollita gratinata

Allergenen

Selder en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappel en wortelen en snij ze in kleine blokjes.

  2. Pel de ui en look en snipper fijn.

  3. Snij de selder in fijne ringetjes en trek de bloemkoolroosjes los.

  4. Bind de verse kruiden samen met het laurierblad.

  5. Verwarm een scheut olie in een ruime pot en stoof de uien looksnippers glazig. Voeg de selder, bloemkoolroosjes, aardappel- en wortelblokjes toe en roerbak.

  6. Bak de tomatenpuree even mee en overgiet met 1,5 l water. Voeg het kruidentuiltje toe en breng aan de kook.

  7. Snij de savooibladeren in fijne reepjes en voeg toe.

  8. Laat op een zacht vuur 30 min pruttelen. Kruid met peper en zout.

  9. Beleg de sneden brood met raclettekaas en laat smelten onder een hete grill.

  10. Verdeel de soep over kommen en leg er een snee gegratineerd brood bovenop.