Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Breng de room samen met de melk, kruidnagels en 2 blaadjes laurier aan de kook. Laat opkoken en haal van het vuur. Laat 1 u rusten.

  2. Pel de ui en snipper fijn. Bak de uisnippers zacht in boter, kruid met peper en zout.

  3. Verwarm de oven voor op 160°C.

  4. Snij de korsten van het brood en snij het broodkruim in grove stukken.

  5. Boter een ovenvaste kom van 1 l in.

  6. Zeef de room en klop de eieren en eidooier erdoor. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  7. Bedek de bodem van de schotel met een laag brood, verdeel er wat gestoofde ui over en herhaal tot de kom vol is.

  8. Overgiet met het roommengsel en druk de overige laurierblaadjes erin.

  9. Zet in de voorverwarmde oven en bak in 30 min gaar.

  10. Smelt de boter en druip over de bovenkant.

  11. Laat krokant en goudbruin kleuren onder een hete grill en serveer.