Italiaanse salade

6Geen vlees/vis30minPrint
Ingrediënten
  • 2 slaharten little gems
  • 1 kleine krop radicchio
  • ¼ ijsbergsla
  • 1 zachte selderstengel (binnenste deel)
  • ½ rode ui
  • 10 kerstomaatjes mix
  • 2 el zwarte ontpitte olijven
  • 110 g Berry peppers met kaas
  • 50 g parmezaanschilfers
  • 1 teentje look
  • 2 el mayonaise
  • 2 el rode wijnazijn
  • 6 el Boni Selection olijfolie
  • ½ kl oregano
Recept

1. Snij de slaharten, radicchio en ijsbergsla in reepjes.
2. Pel de ui en snij in flinterdunne halve ringen. Snij de selderstengel in fijne plakjes.
3. Snij de olijven in plakjes en de tomaatjes doormidden.
4. Pers het teentje look en doe in een saladekom met een snuifje zout. Meng door elkaar en voeg de mayonaise, oregano en azijn toe.
5. Roer de olijfolie erdoor en kruid met peper.
6. Schep de groenten, kaaspeppers en olijven erdoor en bestrooi met parmezaanschilfers.

< naar recepten