Pasta met gorgonzola, spekjes, champignons en spinazie

Pasta met gorgonzola, spekjes, champignons en spinazie

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Zet een grote pot met water en zout op het vuur voor de pasta.

  2. Was de spinazie goed en snij in kleinere stukken.

  3. Borstel de champignons proper en snij in 4.

  4. Hak de walnoten fijn.

  5. Kook de glutenvrije spaghetti ‘al dente’ gedurende 8 min. Giet af en spoel met warm water.

  6. Bak de spekjes krokant in weinig boter.

  7. Voeg de champignons toe en bak ook goudbruin.

  8. Roer de gesneden spinazie erdoor en laat even meegaren.

  9. Overgiet alles met room en roer om.

  10. Meng de gorgonzola als laatste onder de saus.

  11. Laat ± 5 min inkoken en kruid met zout en peper.

  12. Meng de warme pasta door de saus.

  13. Meng als laatste de gehakte walnoten door de pasta. Meng alles goed door elkaar.

  14. Serveer in diepe borden.

  15. Werk eventueel af met enkele spinazieblaadjes en schijfjes rauwe champignon.