Pizza XXL

6Overige30minPrint
Ingrediënten
  • 2 vellen pizzadeeg
  • 250 g tomatenbasis voor pizza
  • 100 g gorgonzola
  • 2 verpakkingen buffelmozzarella
  • 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 zakje Spar geraspte emmentaler
  • 200 g verse spinazie
  • 100 g fetakaas
  • 1 doosje zongedroogde tomaatjes
  • 4 eetlepels groene olijven, ontpit
  • 4 eetlepels zwarte olijven, ontpit
  • 8 plakjes Spar chorizo
  • 4 eetlepels grofgehakte basilicumblaadjes
  • 100 g Spar champignons
  • 4 plakjes Spar gedroogde ham
  • 4 eetlepels ricotta
  • 1 koffielepel oregano
  • 1 doosje ansjovis
  • 2 eetlepels Spar kappertjes
  • 2 plakken gekookte ham
  • 1 potje artisjokharten
  • versgehakte Spar peterselie
  • Spar olijfolie
  • 2 Torrito tomaatjes
Recept

1. Leg het pizzadeeg op een bakplaat. Bedek met de tomatenbasis voor pizza.
2. Snij de champignons en tomaatjes in plakjes. Spoel de spinazie en stoof ze kort aan. Snij de mozzarella in plakjes. Snij de rest van de ingrediënten in fijne of kleinere stukken en/of reepjes.
3. Verdeel de pizza in 6 gelijke stukken en ieder kan voor zich beslissen wat hij erop legt.
4. Verdeling volgens foto: bovenaan beginnen en daarna kloksgewijs.
a. Ansjovis, kappertjes, mozzarella, olijven, tomaat
b. Gekookte ham, olijven, artisjokbodem, mozzarella
c. Kazen: gorgonzola, mozzarella, Parmezaanse kaas,
geraspte emmentaler, tomatenblokjes, peterselie
d. Gestoofde spinazie, fetakaas, zongedroogde tomaat
e. Chorizo, Torrito tomaatjes, basilicum
f. Champignons, gedroogde ham, ricotta, mozzarella
5. Besprenkel het geheel met olijfolie. Kruid met oregano.
6. Bak in een voorverwarmde oven van 210°C gedurende ongeveer 12 minuten. Werk af met peterselie en basilicum.

< naar recepten