Schiacciata met druiven en rozemarijnolie

Schiacciata met druiven en rozemarijnolie

Allergenen

Gluten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Giet de olijfolie in een kom en dompel er gekneusde takjes rozemarijn in. Laat rusten.

  2. Los de gist op in het lauwwarm water met 1 el suiker.

  3. Doe de bloem in een kom, maak een kuil in het midden en giet het water en 1 el olijfolie erin. Strooi het zout op de rand van de bloem. Zorg ervoor dat de gist het zout niet aanraakt, anders rijst je brood niet. Begin te roeren van het midden naar de buitenkant tot alle bloem opgenomen is. Kneed verder op je werkblad tot een mooi soepel deeg. Je kan ook de keukenrobot gebruiken: kneed dan ± 10 min.

  4. Maak een mooie bol en leg hem in een met olie ingevette kom. Dek af met plasticfolie of een propere handdoek. Laat het deeg 1 u rijzen op een warme plaats.

  5. Verwarm de oven voor op 220°C. Haal de druiven van de steeltjes.

  6. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Verdeel het deeg in 2. Leg ½ van het deeg in de bakvorm en leg ½ van de druiven erop. Druppel er wat rozemarijnolie over en bestrooi met wat suiker.

  7. Dek af met de andere ½ van het deeg en druk er met je vingertoppen kuiltjes in. Vul met de rest van de druiven. Laat opnieuw 30 min rijzen.

  8. Druppel de rest van de rozemarijnolie erover en bestrooi met de rest van de suiker.

  9. Bak het brood 15 tot 20 min goudbruin en gaar.

  10. Haal uit de oven en laat op een rooster afkoelen zodat de stoom kan ontsnappen.