Gevogelte cacciatore PT1H 4 porties blik zwarte olijven zonder pit 3 kleine blikken Spar gepelde tomaten scheutje wijnazijn 100 g geraspte mozzarella 500 g gebakken gevogelte overschot (kalkoen, kip, parelhoen 1 el suiker 2 teentjes geperste look 1 bosje platte peterselie gedroogde oregano cayennepeper olijfolie 2 stuks fijngesnipperde uien

Gevogelte cacciatore

46c6e90fc4f3dce8e1b8a9f0d98974ac0d41b4f1b4894cb1311b75bdcbfed972.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Fruit de ui en looksnippers in olijfolie. Voeg de gepelde tomaten met de suiker en een klein scheutje azijn toe. Kruid met oregano, cayennepeper en zeezout. Laat 20 minuten sudderen en inkoken. Voeg de olijven toe.

  2. Leg de stukken gevogelte in een ovenschaal. Overgiet met de tomatensaus en bestrooi met mozzarella. Plaats 20 minuten in een voorverwarmde oven tot het vlees doorgewarmd is.

  3. Werk af met fijngesneden bladpeterselie. Serveer met rijst, pasta of puree.