Gevogelteburgers met courgette en munt

6Wild/Gevogelte60minPrint
Ingrediënten
  • 800 g gevogeltegehakt (kalkoen of kip)
  • 4 lente-uien
  • 1 courgette
  • 2 eetlepels verse munt
  • 2 eetlepels verse koriander
  • 3 teentjes knoflook
  • mespunt cayennepeper
  • 1/2 koffielepel komijnpoeder
  • Spar zonnebloemolie
  • 250 g Griekse yoghurt
  • 1 koffielepel citroenzeste
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel Spar olijfolie
Recept

1. Dressing: pel een teentje look en duw door de lookpers. Meng de dressingingrediënten. Breng verder op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout. Laat rusten in de koelkast.
2. Verwarm de hete luchtoven voor op 180°C.
3. Reinig de lente-uitjes en snij fijn. Pel de lookteentjes en duw door de lookpers. Snij verse munt en koriander fijn. Rasp de courgette grof en meng deze met het gehakt, de look, de lente-ui, de verse en gedroogde kruiden. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout.
4. Vorm met natte handen gehaktschijfjes van ongeveer 50 gr. Bak ze aan beide zijden goudbruin in een pan met hete olie. Schik ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Plaats nog 16 minuten in de oven tot ze net gaar maar nog sappig zijn.
5. Serveer met de yoghurtdressing en jonge slablaadjes.

< naar recepten