Gevogelteburgers met courgette en munt

dc82fe1d01bee48de8c8bc8a49df47507588de9a9788876a37109a2f7bcb1320.jpg

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Dressing: pel een teentje look en duw door de lookpers. Meng de dressingingrediënten. Breng verder op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout. Laat rusten in de koelkast.

  2. Verwarm de hete luchtoven voor op 180°C.

  3. Reinig de lente-uitjes en snij fijn. Pel de lookteentjes en duw door de lookpers. Snij verse munt en koriander fijn. Rasp de courgette grof en meng deze met het gehakt, de look, de lente-ui, de verse en gedroogde kruiden. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout.

  4. Vorm met natte handen gehaktschijfjes van ongeveer 50 gr. Bak ze aan beide zijden goudbruin in een pan met hete olie. Schik ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Plaats nog 16 minuten in de oven tot ze net gaar maar nog sappig zijn.

  5. Serveer met de yoghurtdressing en jonge slablaadjes.