Courgettesoep met munt

7effb07c5e4d204f863ab2c82cd82e123057dfe30650581ba7672fc6760be585.jpg

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Reinig de lente-uitjes en spoel de courgettes. Snij beide in fijne plakjes.

  2. Verwarm een scheutje olijfolie met een klontje boter en leg de courgette- en lente-uiplakjes in een grote pot. Zet op een matig vuur en kruid met peper en zout. Voeg de zeste van ½ citroen en enkele takjes verse munt toe.

  3. Roer alles goed door elkaar en laat de courgettes gedurende 40 minuten op een zacht vuur pruttelen. Zorg ervoor dat de courgettes niet aanbranden.

  4. Na 40 minuten heb je zachte, smaakvolle courgettepuree. Verhoog het vuur en voeg de bouillon toe. Breng de soep aan de kook.

  5. Neem de soep van het vuur als ze kookt en voeg 3 eetlepels zure room, de geraspte kaas en het sap van ½ citroen toe.

  6. Hak de resterende muntblaadjes fijn en voeg toe aan de soep. Hou enkele blaadjes opzij voor de afwerking.

  7. Giet de soep voorzichtig in de blender en mix tot hij fijn is. Proef en kruid bij met peper en zout indien nodig.

  8. Serveer in diepe borden. Werk af met wat zure room, bieslookstaafjes en enkele muntblaadjes en dien onmiddellijk op.