Gevulde courgette met kippenchipolata, tomatensaus en rijst

Kan allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Snij de uiteinden van de courgettes. Snij ze in de lengte doormidden. Haal de zaadlijsten eruit met behulp van een pomme parisiennelepel.
-
Kook de uitgeholde courgettes 4 minuten in gezouten kokend water. Haal ze uit het water en laat ze uitlekken op wat keukenpapier.
-
Snij de kippenworsten even lang als de courgettes. Leg ze in de courgettehelften.
-
Prik de worst vast met cocktailprikkers. Kruid met Provençaalse kruiden, peper en zout. Leg de courgettes in een ovenschaal.
-
Bak in 10 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 175°C.
-
Warm ondertussen de tomatensaus op. Proef en kruid bij met peper en zout naar smaak.
-
Gaar de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
-
Giet de saus in het midden van de borden. Schik de gevulde courgette hierop. Verwijder de cocktailprikkers. Serveer met een portie rijst in een bolletje.