Gevulde courgette met kippenchipolata, tomatensaus en rijst

Gevulde courgette met kippenchipolata, tomatensaus en rijst

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de uiteinden van de courgettes. Snij ze in de lengte doormidden. Haal de zaadlijsten eruit met behulp van een pomme parisiennelepel.

  2. Kook de uitgeholde courgettes 4 minuten in gezouten kokend water. Haal ze uit het water en laat ze uitlekken op wat keukenpapier.

  3. Snij de kippenworsten even lang als de courgettes. Leg ze in de courgettehelften.

  4. Prik de worst vast met cocktailprikkers. Kruid met Provençaalse kruiden, peper en zout. Leg de courgettes in een ovenschaal.

  5. Bak in 10 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 175°C.

  6. Warm ondertussen de tomatensaus op. Proef en kruid bij met peper en zout naar smaak.

  7. Gaar de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

  8. Giet de saus in het midden van de borden. Schik de gevulde courgette hierop. Verwijder de cocktailprikkers. Serveer met een portie rijst in een bolletje.