Gevulde courgettes met tomatensaus

Gevulde courgettes met tomatensaus

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Tomatensaus: spoel de tomaten en snij in grove stukken. Pel de uien en snij 1 ui fijn. Stoof de uisnippers aan in olijfolie. Voeg de tomaten toe en werk af met tomatenpuree. Kruid met peper, zout en een snuifje suiker. Laat een 10-tal minuten pruttelen op een zacht vuur. Mix fijn en passeer door een fijne puntzeef. Hou apart warm.

  2. Vulling courgette: snipper de tweede ui fijn. Spoel de paprika, snij in 2 en verwijder de zaadlijsten. Snij in fijne blokjes. Meng het gehakt met de fijngesnipperde ui en paprikablokjes. Voeg het paneermeel toe en meng. Kruid met peper en zout.

  3. Spoel de courgettes en snij elke courgette in 6 dikke stukken van ongeveer 3 cm dikte. Hol elk stuk courgette uit met behulp van een pomme parisiennelepel zonder de bodem te doorboren.

  4. Vul de courgettes op met het bereid gehakt.

  5. Bak gedurende 10 à 12 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

  6. Schenk een lepel warme tomatensaus in het bord en schik hierin 3 gevulde courgettes.