Courgettes gevuld met paddenstoelen

Courgettes gevuld met paddenstoelen

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.

  2. Overgiet het eekhoorntjesbrood met 50 cl kokend water en laat 15 minuten rusten.

  3. Snij de hoedjes van de courgettes en hol ze uit. Schik ze in een ovenschaal. Kruid met peper en zout.

  4. Reinig alle champignons. Snij de 2 soorten champignons in plakjes en de oesterzwammen in reepjes.

  5. Reinig de venkel en snij fijn. Pel en plet de teentjes look.

  6. Smelt een flinke klont boter in een braadpan en stoof hierin de venkel. Voeg de paddenstoelen en look toe en roerbak. Breng op smaak met tijm, basilicum, bieslook, versgemalen zwarte peper en zeezout.

  7. Zeef het eekhoorntjesbrood en vang het weekwater op. Snij ook deze paddenstoelen fijn. Voeg ze bij de rest van de champignons. Vul de uitgeholde courgettes ermee. Besprenkel met olijfolie.

  8. Giet het weekvocht op de bodem van de schaal en plaats in de voorverwarmde oven tot de courgettes gaar zijn. Reken hiervoor op minstens 30 minuten, afhankelijk van de grootte van de courgettes.

  9. Tip: kan ook als bijgerecht voor 8 personen geserveerd worden.