Zuiderse pastasalade met olijven PT30M 4 porties 1 sap en zeste van citroen 400 g Spar pasta spirelli 3 romatomaten 1 fijngesnipperde rode ui 2 eetlepels bladpeterselie, fijngesneden 1 gele paprika Spar Griekse olijfolie 4 el zwarte olijven zonder pit 1 rode paprika 2 eetlepels gehakte basilicum 75 g geraspte Parmezaanse kaas 2 eetlepels fijngesneden bieslook 1 groene paprika

Zuiderse pastasalade met olijven

eea98f3434111e1ea15b6dd8a120aa6e9bfda8cb364f250b1f872f74d5107b42.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Giet ze af en laat uitlekken.

  2. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snij het vruchtvlees in kleine stukjes. Snij de olijven in ringetjes.

  3. Snij de tomaten in partjes, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in stukjes.

  4. Meng de pasta met de ui, paprika, tomaat, olijven en verse kruiden. Besprenkel met olijfolie en citroensap en schep er de citroenzeste door. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout.

  5. Plaats in de koelkast en laat 30 minuten rusten zodat de smaken zich kunnen vermengen.

  6. Werk af met parmezaanschilfers en serveer.