Penne rigate met spitskool en polpette

Penne rigate met spitskool en polpette

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en het teentje look. Snij ui, look en aubergine in kleine blokjes en stoof aan in olijfolie. Snij salie fijn en bak kort mee. Kruid met peper en zout.

  2. Snij het vlees in stukken en cutter grof in een foodprocessor.

  3. Meng het vlees onder de gebakken ui, look en aubergine. Voeg 3 el gemalen Parmezaanse kaas toe.

  4. Maak ovale balletjes van het kalkoengehakt (= polpette).

  5. Bak de polpette gaar in olijfolie en kruid met peper en zout.

  6. Kook de pasta al dente zoals aangegeven op de verpakking.

  7. Snij de spitskool fijn en stoof aan in olijfolie. Kruid met peper en zout.

  8. Voeg de Napoletana saus en room toe en laat de saus 5 min inkoken.

  9. Giet de pasta af en meng onder de saus.

  10. Werk af met basilicum en geraspte Parmezaanse kaas.

  11. Serveer de gebakken polpette bij de pasta.

  12. Tip: je kan de kalkoenfilet vervangen door kalfsvlees of konijn.