Opgevulde spitskool

Opgevulde spitskool

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en beboter een ovenschaal.

  2. Reinig de kolen, was en halveer ze. Blancheer de kolen gedurende 7 minuten in gezouten kokend water. Haal ze uit de pan. Spoel ze onder koud stromend water en laat ze uitlekken. Haal de binnenste bladeren eruit en snij dit in fijne reepjes. Hou de uitgeholde kolen apart.

  3. Pel de ui en de look. Schil de wortels. Snij de ui en lookteentjes in fijne stukjes en rasp de wortels grof. Verhit een klontje boter in een pan en bak hierin alle groenten 3 tot 4 minuten onder voortdurend roeren.

  4. Doe het gehakt in een kom en meng het ei, het paneermeel, de groenten en de peterselie erdoor. Kruid met peper en zout. Vul de halve spitskolen met dit gehaktmengsel.

  5. Schik ze in de beboterde ovenschaal. Bak ze gedurende 30 tot 35 minuten in de voorverwarmde oven.

  6. Haal ze uit de oven en serveer meteen.