Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwijder de buitenste 2 bladeren van de spitskool en hou apart. Maak de overige bladeren los en kook ze in gezouten water tot ze zacht zijn. Bewaar het kookvocht. Laat de bladeren schrikken in koud water en laat uitlekken. Halveer de bladeren door de dikke nerf in het midden weg te snijden.

  2. Pel en snipper de ui. Verhit olijfolie in een pan en stoof de ui glazig. Roer 2 el tomatenpuree / ui, 1/3 van de harissa en paprikapoeder erdoor.

  3. Voeg de rijst toe. Bevochtig met 200 ml water / 100 g. Laat op zacht vuur sudderen met deksel tot al het vocht is opgenomen. Meng met het rundsgehakt. Kruid met zwarte peper en zout.

  4. Leg een el van het mengsel op elk koolblad, vouw de zijkanten wat naar binnen en rol stevig op.

  5. Leg de twee bewaarde koolbladeren op de bodem van een kookpot. Schik hier de rolletjes op.

  6. Pel de look en pers fijn. Halveer de citroen, pers een helft uit en snij de andere in partjes.

  7. Meng 200 ml kookvocht van de kool / 100 g rijst met 1 el tomatenpuree / 200 ml, komijn, 2/3 van de harissa, ½ van de look, 1 el citroensap / 200 ml en suiker en roer glad. Giet over de koolrolletjes.

  8. Dek af en laat 20 min stomen.

  9. Haal de rolletjes en koolbladeren uit de kookpot en laat het vocht inkoken tot een dikkere saus.

  10. Snipper 5 blaadjes munt / 200 ml yoghurt en de peterselie fijn. Meng de Griekse yoghurt met de overige look, fijngehakte kruiden en de rest van het citroensap. Kruid met zwarte peper en zout.

  11. Serveer de warme koolrolletjes met de yoghurtsaus en giet de ingekookte saus erover. Serveer met partjes citroen.