Gołąbki (gevulde koolbladeren)

Eieren. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Breng een grote pan water aan de kook.
-
Verwijder de buitenste bladeren van de spitskool en snij de stronk eruit. Haal de bladeren los en blancheer ze 5 à 10 min tot ze soepel zijn. Laat ze uitlekken en snij de dikke nerven uit de koolbladeren.
-
Kook de rijst 10 min (halfgaar), giet af en laat iets afkoelen. Pel 1/2 van de uien en pel de look en snij in stukjes.
-
Meng het gehakt met de rijst, ui, look, het ei, zout, peper en paprikapoeder.
-
Leg een el vulling op elk koolblad. Vouw de zijkanten naar binnen en rol het blad stevig op. Herhaal tot alle vulling op is.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Saus:
-
Pel 1/2 van de uien, snij fijn en stoof aan in olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee.
-
Voeg de passata, suiker, zout, peper en eventueel bouillon toe. Laat 10 min zachtjes pruttelen.
-
Leg de koolrolletjes strak naast elkaar in een grote pan of ovenschaal. Giet de saus erover.
-
Dek af en bak 1 u in de voorverwarmde oven. Serveer de koolrolletjes met saus en met rijst afgewerkt met erwtjes en fijngehakte bladpeterselie.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven