Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Breng een grote pan water aan de kook.

  2. Verwijder de buitenste bladeren van de spitskool en snij de stronk eruit. Haal de bladeren los en blancheer ze 5 à 10 min tot ze soepel zijn. Laat ze uitlekken en snij de dikke nerven uit de koolbladeren.

  3. Kook de rijst 10 min (halfgaar), giet af en laat iets afkoelen. Pel 1/2 van de uien en pel de look en snij in stukjes.

  4. Meng het gehakt met de rijst, ui, look, het ei, zout, peper en paprikapoeder.

  5. Leg een el vulling op elk koolblad. Vouw de zijkanten naar binnen en rol het blad stevig op. Herhaal tot alle vulling op is.

  6. Verwarm de oven voor op 180°C.

  7. Saus:
  8. Pel 1/2 van de uien, snij fijn en stoof aan in olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee.

  9. Voeg de passata, suiker, zout, peper en eventueel bouillon toe. Laat 10 min zachtjes pruttelen.

  10. Leg de koolrolletjes strak naast elkaar in een grote pan of ovenschaal. Giet de saus erover.

  11. Dek af en bak 1 u in de voorverwarmde oven. Serveer de koolrolletjes met saus en met rijst afgewerkt met erwtjes en fijngehakte bladpeterselie.