Gevulde andijviebladeren met tomatencoulis

Gevulde andijviebladeren met tomatencoulis

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Trek de grote andijviebladeren voorzichtig los en spoel ze. Je hebt 12 tot 16 bladeren nodig. Blancheer ze gedurende 30 seconden in kokend gezouten water. Laat onmiddellijk schrikken in ijswater. Laat uitlekken op een handdoek.

  2. Meng het gehakt met de fijngesnipperde ui en de eieren. Kruid met peper en zout.

  3. Leg elk andijvieblad open. Vul in het midden met een goeie lepel gehaktmengsel. Maak van elk gevuld andijvieblad een rolletje met een diameter van 4 cm. Leg de verschillende rolletjes op een ovenplaat met antikleeflaag of bedekt met bakpapier. Besprenkel met olijfolie. Gaar 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

  4. Warm de passata op en voeg de boter toe. Mix en passeer de saus door een fijne zeef. Smaak af met peper en zout.

  5. Giet een cirkel saus op het bord. Snij de kantjes van de andijvierolletjes en schik 3 stuks op elk bord.