Gevulde Chinese koolbladeren

Gevulde Chinese koolbladeren

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking en laat afkoelen.

  2. Pel het teentje look en snipper fijn. Hak de tijm en rozemarijn fijn.

  3. Meng het gehakt in een kom met de gekookte rijst, de looksnippers en de fijngehakte kruiden erbij. Kruid met paprikapoeder, peper en zout.

  4. Snij de Chinese koolbladeren los en snij de dikke nerven uit de bladeren. Doe water in een kookpot en laat dit koken. Blancheer de koolbladeren kort in het kokende water. Haal ze eruit en leg op een propere handdoek.

  5. Vul de koolbladeren met de gehaktmengeling en rol op. Plooi eerst de zijkanten naar binnen en rol daarna verder op. Leg de koolrolletjes in een ovenschotel, besprenkel met olijfolie. Gaar gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

  6. Saus: pel de uien en snipper fijn. Warm 1 dl olijfolie op in een sauspan en voeg de uien toe. Laat ze gedurende 10 minuten stoven.

  7. Spoel de paprika’s, snij in 2 en verwijder de zaadlijsten. Snij ½ paprika in kleine blokjes. Snij de andere paprika’s in grove stukken. Voeg deze toe aan de gestoofde uien. Voeg de groentebouillon ook toe. Kruid met peper, zout en paprikapoeder. Laat gedurende 15 minuten garen. Haal van het vuur en mix glad. Voeg de paprikablokjes tot slot toe.

  8. Giet de paprikasaus in het midden van het bord. Schik er 3 Chinese koolrolletjes op. Werk af met wat paprikapoeder.