Gestoomde, gevulde Chinese koolrolletjes

4Vlees60minPrint
Ingrediënten
  • 1 Chinese kool
  • 10 cm gember
  • 2 bosjes
  • 2 lente-uitjes
  • 10 shiitake
  • 400 g varkensgehakt
  • 1 Spar ei
  • 5 el sherry
  • 2 el sojasaus
  • 2 kl suikerklontjes
  • Boni Selection sesamolie
  • 400 ml kippenfond
Recept
  1. Schil de gember en snij in stukjes.
  2. Snij de lente-ui in stukjes.
  3. Pluk de blaadjes van 1 bosje koriander en hou opzij.
  4. Snij de stengels, samen met de rest van de korianderbosjes, grof. Doe, samen met de lente-ui en gember, in een hakmolentje. Mix tot een fijne pasta.
  5. Verwijder de steeltjes van de shiitake en hak de hoedjes fijn.
  6. Klop de eieren los.
  7. Meng het gehakt in een grote kom samen met de korianderpasta, shiitake, eieren, sherry, sojasaus, suiker en sesamolie tot een vaste bal. Plaats minstens 30 min in de koelkast.
  8. Snij de 16 grootste bladeren van de kool los en snij het harde, witte gedeelte eruit.
  9. Breng een pot gezouten water aan de kook. Blancheer de bladeren in porties 2 à 3 min. Laat schrikken onder koud water.
  10. Bak een el vleesvulling in olie, om te proeven of de smaken juist zitten. Voeg indien nodig meer sojasaus toe.
  11. Maak 16 worstjes van de vleesvulling en leg elk worstje op een koolblad. Rol op en vouw intussen de zijkanten naar binnen.
  12. Leg ze in het mandje van de snelkookpan.
  13. Schenk de gevogeltefond, samen met de sojasaus en sherry, in de pot en strooi de suiker erover.
  14. Breng de pan onder drukstand 1 en kook het gerecht 10 min.
  15. Ontdoe de pan van de druk en open.
  16. Neem het mandje met koolbladeren uit de pan en hou warm.
  17. Laat het kookvocht op hoog vuur inkoken.
  18. Lepel het kookvocht over de koolrolletjes en serveer.
< naar recepten