Lahana sarmasi (spitskoolrolletjes)

Lahana sarmasi (spitskoolrolletjes)

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de harde onderkant van de spitskool en hol ze een beetje uit. Leg ze in een ruime pan en overgiet met water tot de kool onderstaat. Voeg het kruidentuiltje toe, kruid met peper en zout en breng aan de kook.

  2. Haal de kool na 30 min uit het water en trek de bladeren voorzichtig los, snij de harde nerf eruit, de bladeren moeten soepel en groot genoeg zijn om er pakketjes van te kunnen vormen.

  3. Schil de aardappel en snij in plakjes.

  4. Pel de ui en snipper fijn, stoof glazig in olie en voeg de tomatenpuree toe. Laat even bakken en daarna afkoelen.

  5. Meng de filet americain met de gekookte rijst, munt, pilipili, afgekoelde uien en peterselie, kruid met peper en zout.

  6. Rol kleine worstjes van het mengsel en leg ze onderaan op het koolblad. Vouw de zijkanten van het koolblad over de vulling en rol ze op, leg met de naad naar onder in een ruime pan op een laagje aardappelschijfjes (of bind de pakketjes vast met keukentouw).

  7. Yoghurtsaus

    Pel en rasp de look en schep door de yoghurt.

  8. Tomatensaus

    Breng water aan de kook, voeg tomatenpuree, gedroogde munt, peper en zout toe.

  9. Overgiet de koolrolletjes met de saus en dek de pot af. Laat op een zacht vuur garen.

  10. Snij de citroen in partjes en serveer samen met koolrolletjes en yoghurtsausje.