Conchiglie rigate met spinazie en kaassaus

Conchiglie rigate met spinazie en kaassaus

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kook de pasta al dente in kokend gezouten water gedurende 12 minuten. Giet af en laat uitlekken.

  2. Verwarm de oven voor op 180°C.

  3. Spoel de spinazie en laat uitlekken.

  4. Pel de ui en snipper fijn. Laat de olijfolie warmen in een pan. Fruit de uisnippers glazig in de olijfolie. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Hak de spinazie fijn.

  5. Meng de spinazie met ui met de ricotta en Parmezaanse kaas. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  6. Bestrijk de bodem van een ovenschaal met tomatenpassata. Verdeel de pastaschelpjes over de schaal. Verdeel het spinaziericottamengsel erover.

  7. Hak de mozzarella fijn en strooi erboven.

  8. Zet de ovenschotel in de oven tot de mozzarella begint te smelten en goudgeel kleurt.

  9. Haal uit de oven en serveer meteen.