Eitjes met kaassaus en spinazie

Eitjes met kaassaus en spinazie

Allergenen

Eieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Kook een hoeveelheid water en giet er wat azijn in. Voeg de eieren toe en laat gedurende 10 minuten koken. Haal de eieren uit het water en laat afkoelen. Pel de eieren.

  3. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet en druk het meeste vocht eruit.

  4. Pel de sjalot en snipper fijn. Fruit de sjalotsnippers aan in een beetje boter.

  5. Doe de uitgelekte spinazie erbij en roerbak kort. Kruid met peper en zout.

  6. Verdeel de spinazie in een ovenschotel en leg de gekookte eieren erbovenop.

  7. Bereid nu de kaassaus: smelt hiervoor 50 gr boter. Roer de bloem erdoor en laat eventjes meesudderen.

  8. Giet de melk erbij en laat indikken. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat (= bechamelsaus).

  9. Voeg van de beide kazen toe en roer ze onder de bechamelsaus.

  10. Giet de saus over de eitjes in de ovenschotel. Strooi er daarna de rest van de kaas over.

  11. Bedek met een laagje paneermeel.

  12. Zet in de voorverwarmde oven gedurende ± 25 minuten. Zet nog even kort onder de grill.

  13. Haal uit de oven en serveer onmiddellijk.