Polentapizza met artisjok

2Geen vlees/vis60minPrint
Ingrediënten
  • 3 artisjokharten (uit blik)
  • handvol rucola
  • bosje verse basilicum
  • 1 kleine rode ui
  • 80 g Spar zachte geitenkaas
  • 1 dl passata
  • 1 rijpe Roma tomaten
  • 1 teentje look
  • Spar olijfolie
  • 150 g polenta
  • 1 Spar eidooier
  • 3 eetlepels gemalen Parmezaanse kaas
  • Spar bloem
Recept

1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Doe de polenta in een kom en giet er al roerend beetje bij beetje kokend water op, tot het een stevig deeg wordt. Roer de eidooier en de Parmezaanse kaas erdoor. Bestrooi het werkblad met bloem. Kneed het deeg en vorm tot een ronde pizzabodem op bakpapier. Bak in 5 à 10 minuten stevig in de voorverwarmde oven.
3. Snij de tomaten in stukjes. Pel de ui. Snij de helft van de ui in fijne ringen en de andere
helft in kleine stukjes. Pel het teentje look en snipper fijn.
4. Verwarm een scheut olijfolie in een pan en stoof de uisnippers hierin. Voeg de tomatenstukjes en looksnippers toe en roerbak. Overgiet met de passata en laat verder stoven tot een dikke saus. Breng op smaak met basilicum, versgemalen zwarte peper en zeezout.
5. Snij de artisjokharten in partjes.
6. Verdeel de tomatensaus over de pizzabodem. Beleg met uiringen, artisjok en verse geitenkaas. Kruid met peper en zout. Druppel er nog wat olijfolie over.
7. Plaats in de oven tot de kaas gaat smelten.
8. Werk af met rucola en blaadjes verse basilicum. Serveer onmiddellijk.

< naar recepten