Artisjok Barigoule

Artisjok Barigoule

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Doe het sap van de citroen in een kan met 1 l water. Breek de stengels van de artisjokken af. Snij de top eraf en schil de artisjok verder met een gekarteld mes. Schil tot je de bodem overhoudt. Dop af en toe in het citroenwater tegen verkleuring. Verwijder het hooi in het midden van de artisjok met behulp van een koffielepel. Leg de geschilde artisjokbodems in het citroenwater.

  2. Pel de ui en snij grof. Pel de teentjes look en snij middendoor. Schil de wortels en snij in schijfjes.

  3. Neem een stoofpot en warm de olijfolie erin op. Voeg de ui, lookteentjes en wortelschijfjes toe en stoof ze samen. Laat de ui en look glazig worden. Bevochtig met het water, de witte wijn en witte wijnazijn. Breng aan de kook.

  4. Snij de artisjokbodems in 4 en voeg toe. Voeg de specerijen ook toe. Laat 30 minuten garen op een zacht vuur. Laat het vocht verdampen.

  5. Check of de artisjokbodems gaar zijn. Haal alles uit de stoofpot met het overgebleven vocht en serveer op een warme schotel.

  6. Kan zo gegeten worden, maar is ook heel lekker bij lamsbout of -gebraad.