Artisjokken met dipsausje

4Geen vlees/vis30minPrint
Ingrediënten
  • 4 artisjokken
  • 1 citroen
  • azijn
  • 3 el wittewijnazijn
  • 8 el Boni Selection Griekse olijfolie
  • 1 kl Boni Selection zachte mosterd
Recept
  1. Snij de stelen van de artisjokken, tot vlakbij de bladeren. Snij met een getand mes bovenaan ¼ van de artisjok. Snij met een schaar rondom de punten van de bladeren.
  2. Eens artisjokken ingesneden zijn, verkleuren ze snel. Bestrijk daarom alle snijvlakken met citroensap.
  3. Breng water aan de kook in een ruime pan en voeg 2 el azijn per l water toe.
  4. Leg de artisjokken met het snijvlak naar beneden in het kokend water. Leg een bord of vuurvaste schaal op de artisjokken, zodat ze onder water blijven in plaats van te drijven.
  5. Kook gaar in 30 à 40 min. Ze zijn gaar als een blaadje in het midden van de artisjok makkelijk loskomt. Haal de artisjokken met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken.
  6. Dipsausje: mix de witte wijnazijn met de olie en mosterd en breng op smaak met peper en zout.
< naar recepten