Gefrituurde uiringen met kokosrasp en dipsausje

4Geen vlees/vis60minPrint
Ingrediënten
  • 75 g Boni Selection bloem
  • 75 g maïszetmeel
  • 2 Spar eieren
  • 180 ml water
  • 60 g paneermeel
  • 70 g Spar kokosrasp
  • 2 grote witte uien
  • cayennepeper
  • plantaardige olie om te frituren
  • 1 mango
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje look
  • 1 citroen
  • Boni Selection ketchup
Recept

1. Gril de paprika in de oven gedurende 30 minuten. Laat afkoelen in een plasticzak en pel. Snij de zaadlijsten eruit.
2. Schil de mango, verwijder de pit en snij in stukjes. Pel het teentje look. Doe de stukjes gegrilde paprika samen met de mango en het teentje look in de blender en mix tot een sausje. Voeg naar smaak citroensap, ketchup, peper en zout toe.
3. Pel de uien en snij in ringen.
4. Klop het ei los en voeg in stapjes de bloem, het maiszetmeel en water toe en meng dit tot een glad geheel. Doe het paneermeel samen met de kokosrasp in een kom. Haal de uiringen een voor een door het beslag en vervolgens door het kokosmengsel en leg opzij.
5. Verhit de olie in een grote pan en frituur de uienringen in porties goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
6. Serveer de warme uienringen met de mangopaprikadip.

< naar recepten