Gefrituurde uiringen met kruidenmayonaise

Allergenen

Eieren en Mosterd. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Mayonaise: zorg ervoor dat de mayonaise-ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Meng 2 eidooiers, mosterd, citroensap en een snuifje zout in de blender. Laat draaien en schenk de olie er langzaam bij tot het mengsel dik en romig is. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout. Roer de verse kruiden erdoor.

  2. Beslag: zeef de bloem met een snuifje zout boven een grote kom. Maak een kuiltje in het midden van de bloem. Klop 1 ei los met het water. Voeg geleidelijk aan de bloem toe en klop tot een glad beslag. Kruid met paprikapoeder.

  3. Pel de uien en snij ze dwars in plakken. Duw de uiringen los.

  4. Haal ze door het beslag. Frituur ze in kleine porties op 180°C goudbruin en gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer onmiddellijk met de kruidenmayonaise.