Brochette van gefrituurde champignons met roquefortmayonaise

Allergenen

Eieren , Melk en Mosterd. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Bak het stokbrood af volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snij in schijfjes.

  2. Borstel de grotchampignons schoon en verwijder het vuile uiteinde.

  3. Klop 2 eieren los in een diep bord.

  4. Paneer de champignons: haal eerst door de bloem, dan door de eieren en als laatste door het paneermeel.

  5. Prik 3 champignons op een satéstok.

  6. Verwarm de friteuse voor op 180°C.

  7. Roquefortmayonaise: doe 1 volledig ei en 1 eidooier in een maatbeker. Voeg de mosterd en witte wijnazijn toe. Giet de maïsolie er rustig op.

  8. Plaats een staafmixer op de bodem van de maatbeker.

  9. Hou de mixer op de bodem en mix tot er een mayonaise ontstaat.

  10. Ga rustig naar boven tot de olie volledig is opgenomen.

  11. Mix de roquefort en honing erdoor. Kruid met cayennepeper en zout.

  12. Frituur de champignons 2 min in de voorverwarmde friteuse. Draai halfweg om zodat beide zijden mooi bruin bakken. Laat uitlekken op keukenpapier en kruid met zout.

  13. Serveer met de roquefortmayonaise, het stokbrood en een blaadje peterselie.