Brochette van kerstomaatjes, courgette en champignons

Brochette van kerstomaatjes, courgette en champignons

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Brochette

    pel de look en pers fijn. Snipper de bladpeterselie en bieslook fijn. Meng de look, bladpeterselie en bieslook door de zachte boter. Kruid met zwarte peper en zout.

  2. Snij het hoedje van de honingtomaten en hol een klein beetje uit met de punt van een scherp mes. Vul op met de kruidenboter.

  3. Snij de courgette met een dunschiller in linten. Prik de courgettelinten met de tomaten en de champignons afwisselend op satéstokken. Wrijf in met olijfolie en bak 10 min op een gesloten BBQ van 180°C.

  4. Krieltjessalade

    Kook de krieltjes gaar in licht gezouten water. Giet af, laat afkoelen en halveer in de lengte.

  5. Verwijder de uiteindes van de boontjes en halveer. Kook 2 min in gezouten water, giet af en spoel koud.

  6. Pel de rode ui en snipper fijn.

  7. Snipper de bieslook fijn.

  8. Meng de krieltjes met de boontjes en de rode ui. Roer de yoghurt, mayonaise, bieslook en de uitgelekte kappertjes erdoor. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Serveer de groentebrochettes met de krieltjessalade en werk af met croutons.