Mosterd. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
 - Vis en schaaldieren
 - Grillen
 - Braden
 - Vlees
 
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
- 
                    
                    
Breek de steel van de artisjok. Zo heb je meteen de buitenste, niet-eetbare blaadjes mee.
 - 
                    
                    
Breng een grote pot water met zout aan de kook met het sap van 1 citroen.
 - 
                    
                    
Kook de artisjokken in ± 45 min gaar. Plaats een kleiner deksel dan de kookpot of bord op de artisjokken om ze onder water te houden.
 - 
                    
                    
Haal de artisjokken uit het water en laat ze uitlekken en afkoelen.
 - 
                    
                    
Dressing: pel de look en rasp fijn. Meng met de mosterd, azijn en olie. Voeg 1 kl koud water toe om de dressing mooi homogeen te houden.
 - 
                    
                    
Snij de avocado middendoor en verwijder de pit en pel. Snij de gekookte aardappelen en de avocado in blokjes.
 - 
                    
                    
Snipper de bieslook fijn. Reinig de lente-uitjes en snij fijn. Voeg de bieslook, lente-ui en hespblokjes toe aan de aardappel- en avocadoblokjes. Besprenkel met limoensap en kruid met peper en zout.
 - 
                    
                    
Verwijder de binnenste blaadjes en het haar van de artisjokken.
 - 
                    
                    
Vul de holte op met de salade.
 - 
                    
                    
Besprenkel met de dressing, ook tussen de blaadjes.
 - 
                    
                    
Werk af met wat fijngesneden bieslook.
 
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders