Barigoule met lamskoteletjes PT1H 4 porties 1 laurierblaadje 1 bosje verse koriander 100 g aspergepunten 2 kleine venkels Boni olijfolie 5 zwarte peper 10 takjes tijm 100 g peultjes 1 koffielepel korianderzaad 2 eetlepels erwtjes 4 lente-uitjes 1 blik Boni Selection artisjokharten 3 eetlepels sherryazijn 10 teentjes knoflook 12 lamskoteletjes 1 stokje vanille 1 l groentebouillon

Barigoule met lamskoteletjes

a8eccb68821bdf168996edf1bfea0089f0a3cb94942e2921705c056e6165344c.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de teentjes look en druk ze plat met de zijkant van een chefmes.

  2. Snij de vanillestok in de lengte middendoor.

  3. Snij het groene gedeelte van de lenteuitjes fijn, snij het witte gedeelte in de lengte middendoor.

  4. Verwijder de stelen van de venkels. Hou het venkelgroen bij om te garneren en snij de knol in de lengte in partjes.

  5. Breng een pot met licht gezouten water aan de kook. Blancheer de sluimererwten, aspergetips en venkels soort per soort beetgaar. Laat schrikken in ijswater. Laat uitlekken eens ze afgekoeld zijn.

  6. Rooster de korianderzaadjes in een droge kookpot tot ze gaan geuren. Voeg dan 7 cl olijfolie toe. Fruit de geplette teentjes look tot ze kleuren en schep ze uit de olie.

  7. Fruit het witte gedeelte van de lente-ui en schep uit de olie.

  8. Schep het groene gedeelte van de lente-ui door de olie en overgiet met de bouillon.

  9. Voeg de vanillestok, tijm, peperbollen en het laurierblaadje toe en laat tot de helft inkoken. Zeef de bouillon en giet weer in de pot.

  10. Roer 1 el olijfolie en de sherryazijn erdoor en kruid met peper en zout.

  11. Verwarm de bouillon en voeg de geblancheerde groenten en uitgelekte artisjokharten toe. Laat doorwarmen.

  12. Bak de lamskoteletjes in olijfolie rosé.

  13. Verdeel de groenten over 4 borden en giet de bouillon erover.

  14. Garneer met venkelgroen en korianderblaadjes. Serveer met de lamskoteletjes.