Risotto met champignons, coppa en Parmezaankoekje

4Vlees30minPrint
Ingrediënten
  • 300 g risottorijst
  • 2 pakjes champignonmix
  • 100 g Spar coppa
  • 1 dl witte wijn
  • 1 sjalot
  • 60 cl warme kippenbouillon
  • Parmezaanse kaas
  • Boni olijfolie
  • bladpeterselie
Recept
  1. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg de sneetjes coppa open op het bakpapier.
  2. Steek in de oven onder de grill en laat bakken tot de coppa krokant is. Blijf erbij en check regelmatig.
  3. Haal uit de oven en laat afkoelen. Bewaar 4 sneetjes apart en verkruimel de rest van de gedroogde coppa.
  4. Parmezaankoekjes: bedek een bakplaat met bakpapier en zet er een serveerring op. Steek een stukje kaas in een molentje en rasp de kaas over de serveerring tot je een mooi laagje van ½ cm bekomt. Haal de serveerring weg. Herhaal dit 4 keer.
  5. Zet de bakplaat in de oven onder de grill en laat bakken tot je goudgele koekjes bekomt. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  6. Pel de sjalot en snipper fijn. Warm wat olijfolie op in een kookpot en laat de sjalotsnippers glazig worden, ze mogen niet kleuren.
  7. Giet de rijst bij de sjalotten en roer goed. Kruid met peper en zout. Laat even bakken.
  8. Deglaceer met witte wijn. Laat de rijst de wijn eerst absorberen.
  9. Giet een deel van de warme bouillon erbij en laat de rijst de bouillon opnemen. Roer regelmatig.
  10. Laat ondertussen in een wok wat olijfolie opwarmen. Voeg de champignon mix toe en laat bakken. Kruid met peper en zout.
  11. Als de rijst al het vocht heeft opgenomen, giet je er nog wat bouillon bij. Roer regelmatig. Herhaal dit tot al de bouillon is opgenomen en de rijst al dente is.
  12. Rasp er nog wat Parmezaanse kaas over en meng.
  13. Werk af met de stukjes gedroogde coppa.
  14. Giet de risotto bij de gebakken champignonmengeling. Meng goed.
  15. Zet een serveerring in een diep bord en vul met de risotto.
< naar recepten