Risotto met kastanjes, peer en champignons

Risotto met kastanjes, peer en champignons

Allergenen

Lactose , Melk , noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 250°C.

  2. Snij de schil van de kastanjes rondom in, zodat de stoom kan ontsnappen.

  3. Plaats 15 à 20 min in de oven tot ze beginnen poffen.

  4. Pel ze als ze nog warm zijn, dat gaat makkelijker, en hak ze grof.

  5. Pel en snipper de sjalotten fijn.

  6. Borstel de champignons schoon en snij in brunoise.

  7. Schil de peer en snij in fijne plakjes.

  8. Smelt een klontje boter in een kookpot met dikke bodem. Voeg een scheutje olijfolie toe en stoof de champignons en sjalotsnippers hierin zacht.

  9. Schep de rijst erdoor en bak zachtjes mee tot de korrels glanzen en glazig zijn. Overgiet met de wijn en laat uitdampen.

  10. Voeg vervolgens steeds een pollepel warme bouillon toe en laat de rijst de bouillon zachtjes kokend opnemen voor je een nieuwe lepel toevoegt. Roer regelmatig met een houten lepel en ga verder met bouillon toevoegen tot de rijst ‘al dente’ is. Dat duurt ± 15 à 18 min. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout.

  11. Schep er een klontje boter, de kastanjes en de peer door.

  12. Bestrooi met Parmezaanse kaas en serveer onmiddellijk.