Vitello tonato PT2H 4 porties blad laurier 800 g kalfs 2 kruidnagels 50 g rucola 1 wortel 3 ansjovisfilets 1 wit van prei 200 g Spar tonijn uit blik in eigen nat 3 l kippenbouillon g kappertjes takje tijm 50 g Spar kappertjes 3 eidooiers 1 citroen scheutje Spar Griekse olijfolie 2 dl arachideolie 2 uien 2 el el bzar

Vitello tonato

2a7c4518770cc8fafd020272d1f59c872b33d7ff2471fc6e3fc11d3b9e4deb2a.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de groenten en snij in grove stukken. Doe de stukken ui, wortel en prei samen met alle kruiden in de kippenbouillon. Breng de bouillon tot tegen het kookpunt.

  2. Leg het vlees in de bouillon en laat 45 minuten zacht koken.

  3. Haal het gare vlees uit de bouillon en laat afkoelen.

  4. Tonatosaus: neem een hoge beker en doe de eidooiers erin. Voeg het sap van de citroen toe en een scheutje van het kookvocht van het kalfsvlees.

  5. Giet de olie in de beker. Plaats de staafmixer in de beker en mix alle ingrediënten tot een gladde mayonaise.

  6. Laat de tonijn uitlekken en voeg de vis toe aan de mayonaise. Voeg de ansjovisfilets en kappertjes toe en mix. Proef van de saus en voeg naar smaak extra citroensap toe, peper en zout.

  7. Spoel de rucola en laat uitlekken.

  8. Laat de kappertjes uitlekken. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de kappertjes kort in de hete olie. Laat ze nadien uitlekken op een vel keukenpapier.

  9. Snij het vlees doormidden en snij vervolgens dunne plakjes.

  10. Neem een groot plat bord of een platte schotel. Schenk er een scheutje olijfolie op en strooi wat zeezout en peper van de molen erover.

  11. Schik de sneetjes kalfsvlees op de borden.

  12. Lepel er wat tonatosaus over, maar overdrijf niet. Zet een potje met extra saus op tafel. Werk elk bord af met wat rucola en de gebakken kappertjes.