Vitello tonnato met avocado

Vis , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Een perfecte barbecue vraagt om perfecte timing. Ontdek alle tips & tricks!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 120°C.
-
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Pel look en sjalot en snij grof. Schil de wortelen en snij in stukken. Kruid het vlees met versgemalen zwarte peper en zeezout.
-
Verhit olijfolie in een pan en bak het vlees aan alle zijden goudbruin. Voeg eerst een klontje boter toe en dan de sjalot, look, wortelen, tijm en rozemarijn.
-
Leg in een ovenschaal en giet het bakvocht, de kruiden, sjalot en look erover.
-
Laat 1 u garen (kerntemperatuur 60°C). Haal het vlees uit de schaal en laat afkoelen.
-
Pel de rijpe avocado en verwijder de pit.
-
Laat de tonijn uitlekken en mix met de Boni kappertjes, ansjovis en citroensap. Schep de yoghurt en avocado erbij en mix. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout.
-
Snij het vlees in fijne plakjes en de andere avocado in plakjes.
-
Bestrijk een serveerschaal met een dikke laag tonijnsaus en schik de plakjes vlees erop.
-
Besprenkel met wat extra saus en werk af met kappertjes, rucola, avocado en blaadjes basilicum. Breng op smaak met citroenzeste, peper en zout.