Allergenen

Vis , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 120°C.

  2. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Pel look en sjalot en snij grof. Schil de wortelen en snij in stukken. Kruid het vlees met versgemalen zwarte peper en zeezout.

  3. Verhit olijfolie in een pan en bak het vlees aan alle zijden goudbruin. Voeg eerst een klontje boter toe en dan de sjalot, look, wortelen, tijm en rozemarijn.

  4. Leg in een ovenschaal en giet het bakvocht, de kruiden, sjalot en look erover.

  5. Laat 1 u garen (kerntemperatuur 60°C). Haal het vlees uit de schaal en laat afkoelen.

  6. Pel de rijpe avocado en verwijder de pit.

  7. Laat de tonijn uitlekken en mix met de Boni kappertjes, ansjovis en citroensap. Schep de yoghurt en avocado erbij en mix. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout.

  8. Snij het vlees in fijne plakjes en de andere avocado in plakjes.

  9. Bestrijk een serveerschaal met een dikke laag tonijnsaus en schik de plakjes vlees erop.

  10. Besprenkel met wat extra saus en werk af met kappertjes, rucola, avocado en blaadjes basilicum. Breng op smaak met citroenzeste, peper en zout.