Rotolo met aubergines

Rotolo met aubergines

Kook dit gerecht in deze stappen

 1. Snij de aubergines in dunne plakjes en leg open op een ovenplaat. Overgiet met olijfolie. Kruid met peper, zout en oregano. Zet ± 20 min in een voorverwarmde oven op 200°C.

 2. Zet een pot met water op het vuur en laat het water koken. Snij onder- en bovenaan een kruisje in de tomaten. Dompel de tomaten een 10-tal seconden in het warme water. Haal de tomaten uit het hete water en laat schrikken onder koud water. Pel de tomaten en snij in gelijke kleine stukken.

 3. Snij de verse look in fijne plakjes. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de lookplakjes erin.

 4. Voeg, als de look wat bruin gekleurd is, de tomatenblokjes toe. Kruid met peper, zout, oregano en een beetje suiker. Voeg nog wat olijfolie en enkele basilicumblaadjes toe. Laat 10 min op een zacht vuur sudderen.

 5. Bak het gehakt rul in de pan met een beetje olijfolie. Roer het gehakt los met een klopper.

 6. Kook water met wat zout. Voeg enkele lasagnevellen toe en laat koken. Haal de vellen uit het water en leg naast elkaar op aluminiumfolie. Reken op 3 lasagnevellen per persoon.

 7. Verwarm de oven voor op 200°C.

 8. Haal de aubergineplakken uit de oven. Snij de mozzarella in plakjes.

 9. Bedek elk lasagnevel met een plakje aubergine en 2 plakjes mozzarella. Rasp er wat Parmezaanse kaas over en bedek met rucola.

 10. Rol elk vel voorzichtig op. Zorg ervoor dat alle ingrediënten in het lasagnevel blijven zitten. Snij elk rolletje in 3 en zet onmiddellijk rechtop in de ovenschotel. Herhaal dit tot alle rolletjes in de ovenschotel staan.

 11. Overgiet met de tomatensaus en het rul gebakken gehakt. Rasp er nog wat Parmezaanse kaas over.

 12. Zet ± 15 min in de voorverwarmde oven.

 13. Eenmaal klaar, haal uit de oven, serveer op een bord en werk af met wat verse basilicumblaadjes.