Panettone
 
                    
                    
                Eieren , noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
- 
                    
                    Week de rozijnen in de drank. 
- 
                    
                    Snij de boter in kleine stukken en bewaar op kamertemperatuur. 
- 
                    
                    Maak de melk lauw, voeg de verse gist toe en roer los. 
- 
                    
                    Meng alle droge ingrediënten: bloem, suiker, zout, kaneel, nootmuskaat en bakpoeder. Meng op stand 1 van de keukenrobot. 
- 
                    
                    Voeg de melk met opgeloste gist zachtjes toe en laat 5 min kneden op stand 1. 
- 
                    
                    Voeg de eieren na 5 min toe en laat 5 min kneden op stand 2. 
- 
                    
                    Bedek de kom van de keukenrobot met een theedoek of plasticfolie en laat 30 min rijzen op kamertemperatuur. 
- 
                    
                    Zet de keukenrobot opnieuw aan op stand 1 enkneed nu de malse boter onder het deeg. 
- 
                    
                    Voeg als laatste alle noten, het gekonfijt fruit en de uitgelekte rozijnen toe. 
- 
                    
                    Dek opnieuw af en laat minstens 30 min rijzen. 
- 
                    
                    Bekleed de ronde bakvorm (ø 18 cm) met een dubbele laag bakpapier. Zorg dat het bakpapier hoger komt dan de bakvorm. 
- 
                    
                    Schik het deeg in de vorm en laat 15 min rijzen. 
- 
                    
                    Verwarm de oven voor op 180°C. 
- 
                    
                    Zet de bakvorm in de voorverwarmde oven en bak 1 u. 
- 
                    
                    Haal uit de oven en bestrooi direct met bloemsuiker. 
- 
                    
                    Laat afkoelen alvorens te snijden. Versier met een lint. 
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
 
                    
                    
                 
                    
                    
                 
                    
                    
                