Allergenen

noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Biscuit: klop de vier eieren met 125 g suiker in een keukenrobot tot de massa 5 keer toeneemt in volume.

  2. Meng de maïzena met de bloem en zeef. Spatel voorzichtig onder de eieren.

  3. Roer de gesmolten boter en enkele druppels amandelextract eronder.

  4. Warm de oven voor op 220°C.

  5. Strijk het beslag dun en gelijkmatig uit op een bakpapier in een bakplaat.

  6. Bak 5 min in de voorverwarmde oven.

  7. Haal de biscuit uit de oven, leg er een nieuw bakpapier op en draai om met behulp van een tweede bakplaat. Laat afkoelen, afgedekt met het papier.

  8. Boterroom: klop de 3 eidooiers met 25 g suiker luchtig in een keukenrobot.

  9. Laat 100 g suiker met het water koken tot 117°C of tot er belletjes verschijnen.

  10. Meng de kokende suiker straalsgewijs bij het beslag.

  11. Voeg oploskoffie naar smaak toe. Hou er rekening mee dat de smaak van koffie nog zal verzachten door de boter die toegevoegd wordt in een volgende stap.

  12. Klop het beslag verder tot kamertemperatuur.

  13. Klop de zachte boter er stuk voor stuk onder.

  14. Doe 1⁄3 van de massa in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. Bewaar de spuitzak en overige boterroom in de mengkom in de koelkast. Laat niet te lang opstijven, want de boter zal te hard worden.

  15. Afwerking: rooster de amandelschilfers goudbruin al roerend in een pan zonder vetstof.

  16. Draai de biscuit weer om m.b.v. een tweede bakplaat en haal het bakpapier voorzichtig van de biscuit.

  17. Verwarm de speculaaspasta lichtjes tot deze makkelijk smeerbaar wordt. Smeer een dun laagje speculaaspasta over de biscuit. Snij de randen bij.

  18. Rol de biscuit strak op m.b.v. het bakpapier.

  19. Smeer de biscuit in met de boterroom. Versier de bovenkant met de boterroom uit de spuitzak.

  20. Bestrooi de zijkanten met amandelschilfers en bresiliennenootjes.

  21. Werk af met de versiering.