Bûche van tiramisu

Bûche van tiramisu

Allergenen

Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Biscuit (dag voordien): verwarm de oven op 220°C. Scheid de eigelen van de eiwitten. Bewaar de eigelen. Klop de eiwitten in 2 keer stijf. Voeg halfweg de helft van de suiker toe, klop verder en voeg vervolgens de rest toe. Spatel de eidooiers voorzichtig door de eiwitten. Zeef vervolgens voorzichtig in 1 keer de gezeefde bloem door het eiwitmengsel. Voeg de afgekoelde kop koffie toe. Bedek de bakplaat met bakpapier. Verdeel het beslag over de bakplaat en strijk uit tot je een mooie rechthoek hebt. Zorg dat het deeg overal 1 cm dik is. Schuif de bakplaat in de oven en bak het 7 à 8 minuten. Haal uit de oven. Plaats op een rooster. Bevochtig een handdoek, leg op de biscuit en draai de biscuit om. Eens afgekoeld; rol hem voorzichtig op. Wikkel in plasticfolie en bewaar in de ijskast.

  2. Siroop: meng de koffie, de oploskoffie en de Amaretto en zet opzij.

  3. Crème: klop de eigelen samen met de poedersuiker door elkaar tot je een lichtgeel mengsel krijgt. Voeg de mascarpone toe en meng eronder. Week de gelatineblaadjes gedurende 10 minuten in koud water. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze op in een bodempje warme room. Meng de opgeloste gelatine door het mascarponemengsel. Klop de room op tot een stevige massa. Meng de opgeklopte room voorzichtig door het mascarponemengsel.

  4. Haal de biscuitrol uit de koelkast en rol voorzichtig uit. Haal de rol van het bakpapier en leg op een werkplank. Smeer de siroop gelijkmatig uit over de biscuit met behulp van een borsteltje. Hou wat van de siroop voor de afwerking van de bûche. Smeer de crème in een gelijkmatige laag op de biscuit. Strijk open met een paletmes. Rol de biscuit op en snij de beide kanten gelijk en recht af. Zet in de koelkast voor 15 minuten.

  5. Haal de bûche uit de koelkast en strijk in met de resterende siroop. Bedek de buitenkant van de rol met de resterende crème. Strooi, met behulp van een zeef, de cacao over de rol en versier met stukjes chocolade en zilveren parels. Zet nog even in de koelkast tot het serveren.