Zuiderse taart met geroosterde groenten en kruidenolie

Zuiderse taart met geroosterde groenten en kruidenolie

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de courgette en aubergine in plakken van 1 à 1,5 cm. Leg de aubergineplakken in een vergiet en bestrooi ze met zout. De aubergines zullen hun bittere vocht lossen. Spoel ze af en dep goed droog met keukenpapier.

  2. Kruidenolie: rits de naaldjes en blaadjes van de harde steeltjes van de verse kruiden. Snipper ze fijn. Pel de teentjes look en duw door de lookpers.

  3. Doe de fijngesneden kruiden samen met de look en olijfolie in een kommetje. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout.

  4. Rooster de paprika’s aan alle zijden onder een hete grill tot het vel geblakerd is en blazen vertoont. Steek ze in een afgesloten plasticzak en laat afkoelen. Ontvel de paprika’s en snij in repen.

  5. Verwarm de grillpan en bestrijk met olijfolie. Gril de drooggedepte plakken aubergine en courgette 30 seconden aan elke zijde. Leg ze in een schaal samen met de paprikarepen en bestrijk met kruidenolie.

  6. Rol het deeg, met bakpapier, uit op een bakplaat. Verdeel de groenten over de 2 deegbodems. Schik ze in het midden van het deeg en hou een rand vrij. Vouw deze naar binnen zodat de taart een rand krijgt en bestrijk deze met kruidenolie.

  7. Bak de zuiderse taarten in 40 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 180°C.

  8. Bestrooi met basilicumblaadjes en rucola. Besprenkel met kruidenolie en serveer onmiddellijk.