Gegrilde kerstomaatjes met oregano op een bedje van ricotta
                    
                    
                Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
- 
                    
                    
Verwarm de oven voor op 200°C.
 - 
                    
                    
Pel de look en snij in fijne plakjes.
 - 
                    
                    
Rasp de zeste van ½ citroen en snij de andere helft in partjes.
 - 
                    
                    
Meng de ricotta met de citroenzeste en een snuif zout. Zet in de koelkast.
 - 
                    
                    
Schik de tomaatjes in een ovenschaal en schep de olijfolie, honing, komijn, lookplakjes en ¾ van de takjes oregano erdoor. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout. Schik de partjes citroen ertussen.
 - 
                    
                    
Zet 20 min in de oven tot de tomaatjes openbarsten.
 - 
                    
                    
Zet dan nog 5 min onder de grill tot ze net niet zwart blakeren. Verwijder de citroenpartjes.
 - 
                    
                    
Lepel de koude ricotta op de bodem van een schaal. Schik de warme tomaatjes met vrijgekomen sappen en smaakmakers erop.
 - 
                    
                    
Bestrooi met espelettepeper en werk af met de resterende blaadjes oregano.
 - 
                    
                    
Serveer met gegrilde pitabroodjes.
 
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders