Gegratineerde rigatoni

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de aubergines in repen van 1 cm breed en 5 cm lang. Gooi de kern met de zaadjes weg.

  2. Warm de olijfolie in een grote pan. Bak de auberginereepjes in ± 5 minuten goudbruin en knapperig. Roer af en toe.

  3. Schep de auberginestukjes uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met zout.

  4. Pel de teentjes look en snij middendoor. Fruit de teentjes look kort in van de olie waarin je de aubergines gebakken hebt.

  5. Voeg de tomatenblokjes, de kerstomaatjes en basilicumblaadjes toe. Laat nog 10 minuten pruttelen. Roer af en toe.

  6. Voeg de auberginereepjes toe aan de saus en laat nog 5 minuten stoven. Kruid met peper en zout. Zet opzij.

  7. Kook de pasta beetgaar, maar 1 minuut minder dan op de verpakking aangegeven is.

  8. Giet de pasta af en doe opnieuw in de pot.

  9. Rasp de Parmezaanse kaas.

  10. Zet de pot op een laag vuur. Giet de auberginesaus en ½ van de Parmezaanse kaas over de pasta. Roer kort tot alle smaken vermengd zijn.

  11. Doe de pasta met saus in een ovenschotel. Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas.

  12. Zet de ovenschaal gedurende 10 minuten onder een middelhete grill tot de inhoud van de schotel borrelt en knapperig is.

  13. Haal de schaal uit de oven en laat hem nog 5 minuten rusten voor je hem uitschept.