Ricottataart

8Zoet60minPrint
Ingrediënten
  • 4 Boni Selection bio eieren
  • 250 g ricotta
  • 150 g suiker
  • 2 el Boni Selection extra vierge olijfolie
  • 150 g amandelpoeder
  • 50 g Boni Selection patisseriebloem
  • 3 citroenen
  • 1 kl bakpoeder
  • Spar amandelschilfers
  • muntblaadjes
  • mascarpone
  • bloemsuiker
  • 1 citroen
Recept
  1. Klop de eieren op met de mixer.
  2. Meng de ricotta en suiker eronder en giet de olijfolie erbij.
  3. Voeg het amandelpoeder erbij en meng de bloem eronder.
  4. Giet het citroensap erbij en meng samen met de zeste van citroen.
  5. Meng het bakpoeder eronder.
  6. Verwarm de oven voor op 170°C.
  7. Bedek de springvorm met bakpapier en giet het deeg erin.
  8. Zet de bakvorm in de voorverwarmde oven en laat gedurende 40 min bakken.
  9. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  10. Afwerking: klop de mascarpone op met wat bloemsuiker en doe in een spuitzak met spuitmondje.
  11. Snij de citroen in plakjes en leg op de taart zoals op de foto.
  12. Spuit daarnaast een boog van mascarponecrème. Bedek met wat amandelschilfers en enkele muntblaadjes.
  13. Bestrooi de rest van de taart met bloemsuiker.
< naar recepten