Ricottataart met erwtjes, waterkers en pijnboompitten

Ricottataart met erwtjes, waterkers en pijnboompitten

Allergenen

Eieren en Gluten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Bekleed een taartvorm met het bladerdeeg. Prik met behulp van een vork gaatjes in de bodem. Bedek met een vel bakpapier en vul met bakparels. Bak het deeg “blind” gedurende 15 minuten. Haal uit de oven en verwijder het bakpapier en de bakparels.

  3. Kook de erwtjes 5 minuten in licht gezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  4. Hak de waterkers grof en verwijder de harde steeltjes. Verhit een scheut olie in de wok en roerbak de waterkers en rucola tot ze slinken. Kruid met versgemalen zwarte peper, zout en cayennepeper. Laat uitlekken.

  5. Klop de eieren los met de honing en ricotta. Breng op smaak met basilicum, cayennepeper en zout.

  6. Strooi een laagje havermout op de taartbodem. Schep de roergebakken groenten en erwtjes erop. Overgiet met het ricottamengsel.

  7. Snij de geitenkaas in plakjes en schik op de taart. Bestrooi met pijnboompitten. Bak de taart in 45 minuten goudbruin en gaar.

  8. Werk af met wat kervelpluksels en serveer.