Ricottataart met citroen

Eieren , Gluten , Lactose , Melk en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Koekjesbodem
-
Smelt de boter. Breek de speculoos in stukjes en steek in een zak. Rol hierover met een deegrol tot het kruimels zijn. Vermeng de boter met de koekkruimels.
-
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Wrijf de zijkanten in met wat vetstof.
-
Doe het koekjesmengsel in de bakvorm en duw met de onderkant van een lepel overal plat.
-
Vulling
-
Meng de ricotta met de labneh, suiker, maïzena, citroensap en -zeste, ei en eidooiers goed door elkaar.
-
Giet de mengeling over de koekjesbodem.
-
Zet de taart in de oven (niet voorverwarmd) op 225°C en bak 40 tot 45 min.
-
Haal uit de oven, laat afkoelen en haal uit de springvorm.
-
Snij de taart in stukken.