Framboos-ricottataart
Kookgerei
Bakpapier (1)
Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 170°C.
-
Knip het bakpapier op de juiste grootte en steek in de bakvorm.
-
Weeg de bloem in een kom en meng met het bakpoeder. Giet de suiker en een snuifje zout erbij en meng.
-
Doe de eieren en het vanille-extract bij de ricotta.
-
Smelt de boter 30 sec in de microgolfoven. Voeg toe aan de eieren en ricotta, en meng alles.
-
Meng ½ van de natte massa bij de droge ingrediënten met een klopper. Doe er daarna de andere helft bij en meng opnieuw.
-
Meng de frambozen voorzichtig door het beslag. Giet alles in de bakvorm en strijk glad.
-
Zet in de voorverwarmde oven en bak 50 à 60 min.
-
Check met een caketester of tandenstoker of de cake voldoende uitgebakken is. Indien niet, laat nog wat verder bakken.
-
Haal uit de oven, zet op een taartschotel en werk af met bloemsuiker.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders