Gelaagde aardbeientaart

10Zoet120minPrint
Ingrediënten
  • 500 g Spar boter
  • 8 Spar eieren
  • 400 g suikerklontjes
  • 500 g Boni Selection zelfrijzende bloem
  • 1 el vanille-extract
  • 320 g Boni Selection Griekse yoghurt
  • 4 el Boni Selection aardbeienjam
  • 750 g mascarpone
  • 4 el bloemsuiker
  • 1 kg verse aardbeien
  • 1 el witte balsamicoazijn
  • verse munt
  • 2 el Spar pistachenoten
Recept
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Smelt de boter in een pan en klop de suiker onder de boter. Voeg het vanilleextract, de aardbeienjam en de yoghurt toe. Meng alles goed.
  3. Klop de eieren los in het mengsel. Voeg de zelfrijzende bloem toe en meng tot een cakebeslag.
  4. Vet 2 ronde bakvormen in met zachte boter. Verdeel het beslag over de vormen.
  5. Bak de cake gaar in de voorverwarmde oven op 180°C gedurende 1 u.
  6. Haal de cake uit de oven en laat afkoelen.
  7. Ontvorm de cake en snij doormidden. Zo krijg je 4 lagen cake.
  8. Hou 10 à 12 aardbeien apart.
  9. Snij bij de rest van de aardbeien het kroontje eraf. Snij de aardbeien doormidden en laat 15 min marineren in de witte balsamicoazijn.
  10. Klop de mascarpone los met de yoghurt en 4 el bloemsuiker. Hak de pistachenoten fijn.
  11. Bestrijk de 4 lagen cake met de mascarponecrème.
  12. Verdeel de gemarineerde aardbeien tussen de lagen en plaats de lagen op elkaar.
  13. Werk de bovenkant van de taart af met de aardbeien met kroontje, fijngehakte pistachenoten en een paar blaadjes munt.
< naar recepten