Allergenen

Eieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 170°C. Vet de springvorm in en beleg de bodem en de wand met bakpapier.

  2. Zeef de bloem met het bakpoeder, het natriumbicarbonaat en de specerijen. Klop 2 eieren en 2 eidooiers door elkaar. Bewaar het eiwit.

  3. Klop de zonnebloemolie met de suiker in een kom met de mixer 1 minuut op de middelste stand. Voeg al kloppend op lage stand het eimengsel toe. Meng de noten en geraspte wortel erdoor, gevolgd door het bloemmengsel. Meng niet te lang.

  4. Klop in een schone kom de eiwitten met het zout. Klop tot er stevige pieken ontstaan.

  5. Spatel het eiwitschuim rustig in drie porties door het wortelbeslag en meng niet te lang. Er mag nog wat schuim zichtbaar zijn.

  6. Giet het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart ± 1 uur. Controleer of de taart gaar is door met een metalen of houten prikker in het midden van de taart te steken. Als er niets meer aan de prikker hangt, is de taart klaar. Indien niet, laat nog wat langer bakken en controleer opnieuw.

  7. Dek de taart als hij te donker wordt af met aluminiumfolie. Laat de taart in de vorm afkoelen voor je haar eruithaalt.

  8. Snij de taart overlangs in 2 of 3 lagen als de taart dik genoeg is.

  9. Coating: klop de verse roomkaas samen met de zure room met een mixer luchtig en glad. Klop in een andere kom de boter met de poedersuiker en honing licht en luchtig. Spatel beide mengsels goed door elkaar.

  10. Strijk het glazuur tussen de 2 of 3 lagen en als een gegolfde laag op de taart. Bestrooi met een mengeling van bresiliennenootjes.