Worteltaart met mojo verde PT2H 1 person 1 kl komijn fleur de sel 2 bosjes koriander 1 el sesamzaadjes 1 koffielepel pilipili 1 bos kervel 1 koffielepel korianderzaad 700 g wortelen 1 potje Spar Griekse yoghurt 1 el wittewijnazijn 1 verpakking kruimeldeeg 4 el Boni olijfolie 120 ml zure room 1 teentje knoflook 4 Spar eieren

Worteltaart met mojo verde

7875a813a2a900eee21d36585bc6c783cb61e5cc5fc3b1680ae4e0b45c4b9813.jpg

Allergenen

Eieren en sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Schil de wortelen, snij ze in stukken van 3 cm en breng aan de kook in een pot met ruim water, kruid met peper en zout. Giet het water af als het 5 min kookt. Kruid de wortelen nogmaals met peper, zout en komijn. Dek de pot af en plaats in de oven tot de wortelen gaar zijn (± 30 min).

  3. Haal de wortelen uit de pot en laat ze afkoelen. Pureer ze in de keukenmachine.

  4. Klop de eieren los met de zure room en schep de wortelpuree erdoor. Kruid met peper en zout.

  5. Bekleed een taartvorm met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel de wortelpuree over het deeg en strijk glad met een spatel.

  6. Bak 45 min in de voorverwarmde oven tot de puree gestold is. Laat afkoelen.

  7. Rooster de sesam- en korianderzaadjes kort in een droge pan. Stamp de zaadjes grof in een vijzel. Meng de zaadjes met de pilipili en een snuifje fleur de sel.

  8. Mojo verde: knip de korianderblaadjes en -steeltjes in stukken en mix ze samen met de look, azijn en olie. Kruid met peper en zout.

  9. Werk de taart af met lepeltjes Griekse yoghurt en mojo verde. Bestrooi met de sesamkruidenmengeling en kervelplukjes.